Aloita purjehdusharrastus

      Ei kommentteja artikkeliin Aloita purjehdusharrastus

Aloita purjehdusharrastus - Aloita purjehdusharrastus

Jos etsit uutta urheilullista harrastusta, jossa saisi olla raittiissa ilmassa ja vesillä, harkitse purjehdusta, joka on yllättävän monipuolinen ja liikunnallinen laji! Se soveltuu hyvin monenikäisille harrastajille ja lajin pariin voi myös hakeutua hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa ja -vaiheissa. Purjehdus on hyvä harrastus myös nuorelle, sillä se tarjoaa nuorille tilaisuuden rentoutua ja vapautua hetkeksi sellaisistakin, valitettavan yleisistä asioista, kuin nettikiusaaminen sekä monenlainen häirintä. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä purjehdusharrastuksen aloittamiseen!

Miten pääsen alkuun purjehdusharrastuksessa?

Purjehduksen voi aloittaa jo lapsena, mutta vielä eläkeiässäkään ei ole liian myöhäistä hakeutua purjehdusharrastuksen pariin, kunhan vain oma kunto on vielä sen verran hyvä, että purjehtiminen ei sisällä terveydellisiä riskejä. Alkeiskurssilla oppilaalta vaaditaan ainoastaan uimataito! Lisäksi purjehtijalla pitää olla riittävän hyvä tasapaino, sillä purjehduksen aikana vedetään köysiä sekä oleskellaan liikkuvan alustan päällä.

Purjehduksen alkeiskurssilla purjehtimisen opettelu aloitetaan aivan alkeista. Aluksi opetetaan veneen käsittelyä sekä tutustutaan veneen osien nimityksiin. Lisäksi tutustutaan purjeveneiden monenlaisiin käyttömahdollisuuksiin ja siihen, kuinka purjevene saadaan liikkeelle. Perinteisten purjehtijakurssien lisäksi on mahdollista osallistua myös perämieskursseille. Näillä kursseilla vaaditaan kuitenkin jo jonkin verran kokemusta eli veneen käsittelyn tulee jo olla hallussa. Näillä kursseilla halutaan lisäoppia vesillä liikkumisen säännöistä sekä hyvistä merimiesten tavoista.

Jos erityisesti pimeässä purjehtiminen kiinnostaa sinua ja haluaisit päästä purjehtimaan myös ilta-aikaan, kannattaa harkita myös yöpurjehduskursseja. Näiden kurssien avulla harjoitellaan vesillä liikkumista pimeällä.

Saimaa on mielenkiintoinen purjehduskohde

Saimaa on upea ja mielenkiintoinen kohde purjehtijalle, mutta aivan aloittelevalle purjehtijalle se ei sovi. Alueella on nimittäin tiheä saaristo, jossa purjehtiminen vaatii taitoa. Saarten välissä saa olla tarkkana kääntyilevien tuulten vuoksi. Toisaalta Saimaalta löytyy oivallisia veneilypalveluita, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen jo hieman kokeneemmalle purjehtijalle ja Saimaan kanavasta pääsee jopa purjehtimaan avomerelle. Avomerellä purjehdittaessa tulee huomioida sille tyypillinen aallokko! Avomeren viehätys perustuu pitkien matkojen kulkemisen mahdollisuuteen sekä upeisiin merimaisemiin. Moni purjehtija purjehtiikin kaikista mieluiten juuri avomerellä, jossa vapauden ja riippumattomuuden tunne valtaavat tavallista helpommin mielen ja purjehtijan sisimmän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *