Matkakohteena Algeria

      Ei kommentteja artikkeliin Matkakohteena Algeria

Matkakohteena Algeria - Matkakohteena Algeria

Algeria on monelle vielä vieras matkakohde, joka saattaa herättää ristiriitaisia tunteita – jopa pienoista pelkoa. Algeria on tullut tunnetuksi jalkapallomaana, mutta ei niinkään mielenkiintoisena turistimaana. Maalla on kuitenkin yllättävän paljon tarjottavaa turistille, kunhan matkaan vain lähtee avoimin mielin ja muistaa, että turisti-infra on maassa vielä melko kehittymätöntä. Löydät tästä artikkelista vinkkejä mielenkiintoisiin kohteisiin, joita perin harva suomalainen matkaaja on vielä ehtinyt kokea!

Tutustu Tipasaan

Tipasa on yksi Algerian mielenkiintoisimmista matkakohteista. Se sijaitsee rannikolla noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista, Algerista. Tipasassa asui ennen muinoin roomalaisia ja sieltä löytyykin upeat roomalaisen kaupungin rauniot silmiä hivelevän kauniissa rannikkomaisemissa. Kaupungissa ei ole vaikea kuvitella, kuinka roomalaiset ovat aikoinaan käyskennelleet kaupungissa ja eläneet siellä arkea omalla tavallaan. Toisaalta kaupungin raunioituminen palauttaa mieliin kaiken katoavaisuuden ja saa tuntemaan oman itsensä kovin pieneksi. Tipasan arkeologinen alue onkin kohde, joka herättää monenlaisia ajatuksia ja vierailu onkin monin tavoin upea elämys!

Arkeologisen alueen ympärille on muodostunut pieni turistialue, jossa myydään matkamuistoja ja josta löytyy ravintoloita. Tipasassa on mahdollista päästä myös vesille, sillä paikalliset tarjoavat lyhyitä venekyytejä.

Constantine

Upeaa, historiaa huokuvaa Constantinea voidaan kutsua myös siltojen kaupungiksi. Constantineen on rannikolta matkaa noin 80 kilometriä ja pääkaupungista kilometrejä kertyy noin 390 ja se on nimetty Konstantinus Suuren mukaan. Kaupunkia on alun perin kutsuttu nimellä Cirta. Siltojen lisäksi Constantine tunnetaan sen yliopistoista. Mutta takaisin siltoihin – kaupungista löytyy upeita siltoja, kuten pitkä, korkealla sijaitseva riippusilta. Näkymä sillalta on vaikuttava, vaikkakaan ei ehkä kaikista miellyttävin korkeanpaikankammosta kärsivälle matkailijalle. Kaupungista löytyy myös Cirta-niminen museo, josta löytyy kaupungin historian havinaa. Kaupunkivierailun aikana kannattaa tutustua myös Emir Abdelkaderin kauniiseen moskeijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *